InfoUdruge

NUM Lepoglava okončao iznimno uspješnu godinu, planovi za 2016. još ambiciozniji

Lepoglava – Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave održala je redovnu gosišnju skupštinu, na kojoj su članovima i gostima prezentirani Izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2015. godinu, te Program rada i financijski plan za 2016. godinu.

Kroz programski dio napomenuto je kako je Udruga u 2015. godini provela ukupno osam projekata na kojima je bila nositelj, što je u konačnici rezultiralo sa 70-ak aktivnosti na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ono čime se sigurno mogu pohvaliti je da su u 2015. uspjeli zaposliti dvije mlade osobe, a u uredu puno radno vrijeme provode i Sanja i Abraham, volonteri iz Švedske i Malte, u sklopu projekta Next Step (Erasmus+).

Uz to, NUM trenutno ima predstavnike u savjetima mladih na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kao jedna od rijetkih udruga u Hrvatskoj koja se time može pohvaliti.

Što se tiče financijskog dijela, prihodi NUM-a u 2015. godini iznose 449.276,58 kn, što je povećanje od 30,76% u odnosu na godinu ranije.
Za 2016. godinu predviđen je nastavak provođenja programskih sadržaja, kao i sudjelovanje u svim važnijim procesima po pitanju mladih na svim razinama. Štoviše, za sljedeću godinu najavljen je još jedan korak naprijed pa su tako planirani prihodi od čak 571.362,42 kn.

Tijekom sjednice Skupštine, predstavnici Nezavisne udruge mladih zahvalili su svim partnerima, suradnicima i volonterima koji su pomogli u provođenju aktivnosti, a pohvalili se i ulaskom Jailhouse festivala u 10-godišnju strategiju razvoja turizma Varaždinske županije gdje je ocjenjen važnijom manifestacijom na području županije.

Povezani Članci

Close