GospodarstvoVijesti

Od ponoći gorivo jeftinije između 22 i 37 lipa

Od noćas hrvatski vozači imaju dosta razloga za zadovoljstvo. Cijene goriva padaju drugi tjedan zaredom. No, ovoga puta neke cijene su pale najviše od početka svjetske krize.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 jeftinija je za 22 lipe i sada se prodaje u rasponu od 8,85 do 8,89 kuna, ovisno o kompaniji. To je najveći pad u posljednja dva mjeseca i najniža cijena od veljače.

No, pad cijena eurodizela ruši sve rekorde. Cijena litre ove vrste goriva niža je za čak 37 lipa, što je najveći pad od prosinca 2008. godine. Sada se prodaje u rasponu od 7,84 do 7,87 kuna, ovisno o kompaniji. To je ujedno i najniža cijena ove vrste goriva u posljednjih pet i pol godina. U posljednja dva tjedna litra eurodizela ukupno je jeftinija za čak 55 lipa, odnosno spremnik od 50 litara vozači plaćaju 27,5 kuna manje.

I cijena litre autoplina pala je za čak 25 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 3,83 kune. Ovo je ujedno i najveći pad cijene autoplina od kraja oužujka ove godine.

Nastavi li se pad cijena nafte na svjetskom tržištu, kao i pad tečaja dolara i kune, za očekivati je i nastavak trenda pada cijene naftnih derivata i slijedećih tjedana.

Foto: ilustracija

Povezani Članci

Close