IzdvojenoObrazovanjeVijesti

Održan Medijski dan u osnovnoj školi u Ivancu

Ivanec – Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu kroz svoj projekt Djeca medija održalo je interaktivna predavanja za učenike, učitelje i roditelje ivanečke osnovne škole tijekom Medijskog dana

Cjelodnevne aktivnosti vezane uz Medijski dan održane su kako bi se dodatno osvijestio utjecaj medija na svakodnevni život djece i odraslih, ukazalo na dobre i loše strane izloženosti medijima, jačala medijska pismenost učenika, djelatnika OŠ i roditelja. Aktivnosti su bile grupirane oko pet tema.

skola-medijski-dan-16-1

Tema Crtani filmovi  bila je namijenjena učenicima 1. i 2. razreda, Utjecaj videoigara na djecu učenicima 3., 4. i 5. razreda, a Mediji i nasilje 6., 7. i 8. razredima. Učitelji i stručni suradnici bili su upoznati s Odgojnom i obrazovnom ulogom medija i korištenjem medija u nastavi, a medijska edukacija roditelja odnosila se na Medije  i etiku, senzacionalizam u medijima i kršenje ljudskih prava u medijima.

Roditelji koji su slušali predavanje, članovi su Vijeća roditelja škole. Oni će na sljedećim roditeljskim sastancima upoznati ostale s temom predavanja. Predavači su bili studenti Fakulteta političkih znanosti i Hrvatskih studija Alma Mujčinović, Virna Jogunica i Ines Marinčić te Ivan Nekić s profesorom doc. dr. sc. Igorom Kanižajem.

skola-medijski-dan-16-3

Tema mediji i nasilje se zbog nedostatka prostora održala u amfiteatru Srednje škole Ivanec. Kao rezultat Medijskog dana škola se namjerava uključiti u novi program Djece medija koji bi se temeljio na intenzivnijoj edukaciji odabranih učitelja, učenika i roditelja koji bi u kasnijoj fazi bili diseminatori medijskog opismenjavanja za druge škole.

skola-medijski-dan-16-4

Draženka Stančić

Povezani Članci

Close