Gradovi i Općine

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Lepoglave

Povodom obilježavanja blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca, Dana grada i Dana Župe Lepoglava jučer je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Lepoglave koju je prigodnim riječima pozdravivši sve nazočne sugrađane i goste otvorio predsjednik Gradskog vijeća, Robert Maček.

Čestitajući svima Dan Grada, Robert Maček je istaknuo kako je ove godine gradsko vijeće održalo 6 sjednica na kojima je donijeto niz odluka i programa u interesu svih građana.

Sjednicu su svojom nazočnošću uveličali brojni gosti, među kojima i izaslanik Vlade Republike Hrvatske i saborski zastupnik Anđelko Stričak, saborska zastupnica Božica Makar, državni tajnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske Zdravko Jakop, zamjenik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Milan Rezo, predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić, te brojni drugi.

Prisutnima se obratio i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, rekavši kako je ovo prilika da se analizira sve što se radilo u proteklom jednogodišnjem razdoblju, ali i da se gleda u budućnost, stoga je ove godine i prikazan kratak film o Lepoglavi.

Svečana sjednica bila je i prigoda da čelni ljudi Grada Lepoglave i Općine Železniki potpišu povelju o bratimljenju.

Ovogodišnjim laureatima na sjednici su dodijeljena javna priznanja grada Lepoglave, pa je tako prema ranijoj odluci Gradskoga Vijeća priznanje za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljeno tvrtkama Funda i Drvodjelac, dok su plaketu Grada Lepoglave za doprinos ugledu i promociji grada u zemlji i inozemstvu, primili Mario Đura, učenik 3. razreda srednje Glazbene škole u Varaždinu, i udruga Branitelji Hrvatske Lepoglave. Priznanje počasnog građanina grada Lepoglave primio je dr. Nikola Grozdanovski Kole.

Svečanost su na kraju programa svojim glazbenim nastupom uveličali Mario Đura i Limena glazba Lepoglaba, a svi prisutni nastavili su druženje uz prigodan domjenak.

Povezani Članci

Close