SportVijesti

Održano tradicionalno 5. Planinarsko Martinje 2015.

Ivanec – U subotu je u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec u restoranu BVB održano tradicionalno 5. Planinarsko Martinje na kojemu se okupilo oko 70-ak planinara među kojima su bili prisutni i planinari Planinarskog društva Zavižan iz Senja i PD Željezničar iz Gospića.

Tijekom jutra planinari su obišli dio trase Ivanečke planinarske obilaznice a njih 15 je izvršilo uspon na vrh Ivančice. Navečer je održan ceremonijal tradicionalnog krštenje mošta u mlado vino kojeg je obavio ivanečki Velečasni Gložinič , a tijekom večeri glumačka družina Komedijaši iz Stažnjevca zabavljala je sve prisutne kao i domaći muzički sastav.

Istog dana u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec ,planinarske sekcije mladeži iz OŠ Klenovnik i OŠ Ivanec sudjelovale su na izletu po Ivanečkoj planinarskoj obilaznici u pratnji vodiča Thomasa Bluma i Tomislava Gotića , te voditelja sekcija Ankice Gotić, Damira Jagića i Vesne Vitez.Djeca su nakon dolaska u Prigorec krenula prema lokalitetu Šumi gdje su uživali u ljepotama planine,i slapa Šumi.

Tijekom pješačenja putem su promatrali planinarske oznake, tj. markacije i upoznali su se s kretanjem u grupi , a učitelj geografije iz ivanečke OŠ pokazao je djeci topografsku kartu te ih upoznao kako se služi kompasom .Sudionici izleta uživali su u prirodi i družili se s vršnjacima izvan školskih klupa.Članovi mladeži iz OŠ Klenovnik izlet su završili u Prigorcu dok su članovi OŠ Ivanec krenuli pješice prema Svetom Duhu i Ivanečkim jezerima .

Povezani Članci

Close