InfoZdravlje

OPĆA BOLNICA VARAŽDIN Medicinske sestre aktivne na brojnim kongresima i radionicama

U Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik održan stručni skup gdje je uz predavanje vezano za tematiku plućnih bolesnika bila održana i radionica o neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji

Nakon obilježavanja Dana sestrinstva u OBV se i dalje nastavljaju aktivnosti medicinskih sestara vezanih za njihov rad u bolnici o čemu je pojedinosti iznijela pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić, mag. med. techn.

Tako je u Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik održan stručni skup gdje je uz predavanje vezano za tematiku plućnih bolesnika bila održana i radionica o neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Također, medicinske sestre OBV sudjelovale su i na radionici u sklopu projekta EU fondova o jednodnevnoj kirurgiji i dnevnim bolnicama te na tečaju ‘Temeljni postupci oživljavanja’ kojeg su vodile sestre Ksenija Kukec i Željka Gajski.

-Na tom tečaju sudjelovalo je oko 130 djelatnika, novo zaposleni djelatnici i vanjske kolegice, te kolegice mentori i predavači iz Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu i Medicinske škole u Varaždinu – pojasnila je sestra Sekovanić.

Nadalje, održani su i brojni kongresi na kojima su aktivno sudjelovale medicinske sestre s brojnim radovima.

Jedan takav pod nazivom ‘Neformalni njegovatelj osoba s demencijom’. održan je u svibnju, gdje su sestre iz Odjela psihijatrije prezentirale rad u varaždinskoj bolnici.

Tom prilikom sestre Anita Hrgar i Vesna Vodopija prezentirale su poster koji su izradile.

U lipnju slijede kongresi u Opatiji, na kojem će sudjelovati sestre iz Odjela otorinolaringologije, abdominalne kirurgije i okulistike te Međunarodni kongres operacijskih sestara.

Nakon toga, u listopadu se nastavljaju edukacije i tečaj Sestrinske dokumentacija kako bi u to područje uveli nove medicinske sestre koje su zaposlene u OBV, kaže sestra Anica.

Tags

Povezani Članci

Close