InfoIzdvojenoOstalo

Opća bolnica Varaždin od 1. srpnja 2017. provodi preventivne liječničke preglede hrvatskih branitelja

Varaždin – Temeljem Programa za provođenje preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske u 2017. godini, usvojenog zaključkom Vlade Republike Hrvatske, i Opća bolnica Varaždin provodit će preventivne sistematske preglede.

Opća bolnica Varaždin će osigurati raspoložive termine i uslugu obavljanja pregleda na koje će se hrvatski branitelji pozivati putem telefona, a pismeno na kućnu adresu sedam dana prije pregleda dobit će pisanu uputu.

Upiti za pregled mogu se obaviti radnim danom od 7 do 8, te od 14 do 15 sati na telefon 042/393 505.

Koordinator za branitelje u Općoj bolnici Varaždin je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Anica Sekovanić, mag. med. techn.

Sistematski pregledi počinju  1. srpnja 2017., a iz Opće bolnice Varaždin pozivaju hrvatske branitelje da se odazovu na pregled  prema rasporedu koje će primiti.

Branitelji koji se još nisu prijavili mogu se javiti u svoju najbližu udrugu koja će popis proslijediti Županijskom uredu za branitelje.

Nositelj programa su Ministarstvo Hrvatskih branitelja i Ministarstvo zdravstva, a provoditelj programa na području Varaždinske županije je Opća bolnica Varaždin.

Svrha i cilj programa je što ranije otkrivanje onkoloških, kardiovaskularnih i drugih nezaraznih bolesti.

Foto: Ilustracija

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close