Gradovi i OpćineInfo

OPĆINA BEDNJA 252.000 kuna za mini dvoranu za sport i rekreaciju u Pleši

Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koja je  održana u lepoglavskom Domu kulture, obznanjeni su rezultati natječaja za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, koji je LAG Sjeverozapad raspisao u listopadu prošle godine, piše Bednja.hr.

Projektne prijedloge na ovaj natječaj prijavilo je svih 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad, a svi se odnose na tzv. malu društvenu infrastrukturu – na uređivanje i opremanje dječjih i sportskih igrališta, uređenje groblja i grobnih kuća, društvenih domova, dječjih vrtića i sl., što će sve zajedno utjecati na poboljšanje lokalne komunalne infrastrukture.

Njihova je ukupna vrijednost 6,65 milijuna kuna, a zatraženi iznos potpore je 3,46 milijuna kuna.

Među 14 gradova i općina – članica LAG-a, sredstva će dobiti i Općina Bednja u visini 252.000 kuna koja će se usmjeriti za izgradnju mini dvorane za sport i rekreaciju u Pleši.

Tags

Povezani Članci

Close