Gradovi i OpćineInfo

OPĆINA BEDNJA Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi

Bednja – I općina Bednja uputila je javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi na području općine Bednja, i to u svrhu dodjele potpora bespovratnih novčanih sredstava poljoprivrednicima za nabavku voćnih sadnica i dugogodišnjih nasada, sufinanciranje troškova kupnje sjemene robe, nabavku loznih cijepova i nabavku umjetnih gnojiva.

Korisnici sredstava mogu biti poljoprivredna gospodarstva i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na području Općine Bednja i čija se proizvodnja odvija na području općine Bednja.

Prema objavljenom pozivaju s po 10 kuna subvencionirat će se nabavka voćnih sadnica (jabuka, krušaka, breskvi, nektarina, šljiva, višnja, trešanja i ostalih voćkarica, potom malina, kupina, ribiza i šipka, oraha i lješnjaka, te aronije, brusnice i borovnice, u količini od najmanje 5 do maksimalno 50 sadnica.

Općinskim sredstvima sufinancirat će se i troškovi kupnje sjemene robe (kukuruza, pšenice, raži i ječma) za obradu minimalno četvrtine hektara, a na 2 kune po loznoj sadnici mogu računati i vinogradari kojima će se poticati nabavka od 50  do 600 loznih sadnica bijelih ili crnih sorti. Poljoprivrednicima će općina subvencionirati i nabavku umjetnog gnojiva u količini do 5 vreća.

Zahtjevi za odobravanje potpore podnose se u papirnatom obliku i šalje se poštom, dostavljačem ili osobno na adresu Općine Bednja.

Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Općine Bednja otvoren je do  iskorištavanja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2018. godine.

Foto: Ilustracija

Povezani Članci

Close