Gradovi i OpćineInfo

OPĆINA BEDNJA Nastavljaju se radovi na tehničkom uređenju vodotoka na području općine

Bednja – Slijedom inicijative načelnika Bednje Damira Poljaka i njegova zamjenika Ivice Hrenića te sastanka koji je još prošle godine održan s predstavnicima Hrvatskih voda i Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Plitvica – Bednja u Varaždinu, a koji je rezultirao nizom radova na tehničkom uređenju vodotoka i kanala u našemu kraju, s dolaskom prvih lijepih proljetnih dana nastavljen je program ovogodišnjih vodotehničkih radova.

Oni će se u predstojećem razdoblju odvijati na širem području općine Bednja Radovi su nastavljeni uoči Uskrsa u Rinkovcu, gdje je Hidroing započeo s uređenjem potoka Jarak, a nakon toga slijedi i uređenje cijele kanalske mreže, kako bi se područje Rinkovca riješilo u potpunosti.

Daljnji radovi obavljat će se temeljem utvrđenih prioriteta koje je općinsko vodstvo već definiralo s Hrvatskim vodama, a koji obuhvaćaju zahvate na vodotocima u Vrbnu, Cvetlinu, Bednji, Prebukovju i drugdje.

Riječ je o vrlo velikom opsegu radova kojima će, nakon dugog niza godina, napokon sustavno biti uređeni vodotoci širom općinskog područja, čime će se spriječiti njihovo izlijevanje te velike štete koje su poplavljivanjem nanosili javnoj infrastrukturi i privatnim površinama.

Izvor: Bednja.hr

Povezani Članci

Close