IzdvojenoNašim krajemVijesti

OPĆINA BEDNJA Novo ulaganje: Potpisan ugovor o gradnji vatrogasnog doma u Vrbnu, budućeg centra društvenih događanja cijeloga kraja

To je ujedno zahvala i priznanje vatrogascima za njihov volonterski, samopožrtvovni rad

Vrbno – Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrbno Izidor Jurenec i direktor tvrtke Buzina Gradnja potpisali su ugovor o izgradnji vatrogasnog doma u Vrbnu.

Ovom događaju, koji su mjesni vatrogasci željno iščekivali dugi niz godina, odazvao se i saborski zastupnik Anđelko Stričak, a pridružili su mu se i domaćini – načelnik općine Bednja Damir Poljak sa svojim zamjenikom Ivicom Hrenićem, potom predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić s pojedinim vijećnicima, vrbljanski župnik vlč. Danijel Hergec, kao i domaći vatrogasci i mještani.

U povodu sklapanja ugovora o gradnji vatrogasnog doma, svima okupljenima uvodno se obratio predsjednik DVD-a Izidor Jurenec, a domaćine i goste pozdravio je i načelnik Damir Poljak te naglasio da će Općina Bednja ovaj projekt financirati kroz dvije naredne godine.

Ističući da Općina prepoznaje vrijednost rada vatrogasaca, koji prvi priskaču građanima u nevolji prilikom požara, poplava, prometnih nesreća i raznih drugih neprilika, načelnik je kazao da je Općinsko vijeće jednoglasno izglasalo proračun kojim je predviđeno financiranje gradnje vatrogasnog doma iz proračunskih sredstava.

To je ujedno zahvala i priznanje vatrogascima za njihov volonterski, samopožrtvovni rad.

Na velika ulaganja na području naše općine u protekle dvije godine, slijedom kojih je cijelo općina pretvoreno u veliko gradilište, a pozitivni pomaci vidljivi su na svakom koraku, podsjetio je i zamjenik načelnika Ivica Hrenić.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak, poznat kao velik prijatelj i lobist za interese Općine Bednja, također se obratio okupljenima te istaknuo da će budući vatrogasni dom biti mjesto okupljanja i rada vatrogasaca koji su glavna operativna snaga u sustavu zaštite i spašavanja.

Ovaj dom bit će u budućnosti i mjesto kulturnog i društvenog života vrbnjanskoga kraja, oko kojeg će se okupljati i mlađe generacije i na taj način oživljavati mjesni društveni život.

Vrijednost radova na gradnji vatrogasnog doma je 3,12 milijuna kuna, a radovi trebaju biti završeni najkasnije u roku dvije godine.

Foto: Općina Bednja

Tags

Povezani Članci

Close