Gradovi i OpćineInfoNašim krajem

OPĆINA BEDNJA Počinje uređenje grobnih kuća i groblja u Bednji, Vrbnu i Cvetlinu

Radovi počinju idućih dana

Načelnik Bednje Damir Poljak jučer je, u nazočnosti svog zamjenika Ivice Hrenića, s direktorom tvrtke TTG d.o.o. iz Donje Višnjice Franjom Zgrepcem potpisao ugovor o uređenju grobnih kuća i groblja u Bednji, Cvetlinu i Vrbnu, piše općinski portal Bednja.hr.

U njihovo uređenje ukupno će se uložiti 621.800 kuna, pri čemu radove svotom od 339.000 kuća sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja iz programa „Uređenje stanovanja i komunalnog gospodarstva“.

Radovi počinju idućih dana.

Na groblju u Bednji glavnina radova izvodit će se na grobnoj kući, na kojoj će biti postavljen novi pokrov, obavit će se i fasadersko-ličilački radovi te urediti staza i obloga stubišta.

Slični opseg radova (fasadersko-ličilački, staze i kamene obloge) bit će obavljen i na grobnoj kući u Cvetlinu, dok će se na mrtvačnici u Vrbnu, uz uređenje fasade i bojanje prostora, obaviti i krovopokrivački radovi te izgraditi ograda.

Završetak svih radova predviđen je do polovice listopada, a to znači da će za Sve svete groblja u novom ruhu dočekati brojne posjetitelje koji tih dana dolaze u obilazak posljednjih počivališta svojih najdražih.

Tags

Povezani Članci

Close