InfoKulturaNašim krajem

OPĆINA BEDNJA Potpore Ministarstva kulture RH bednjanskim kulturnim programima i projektima

Financira se više udruga i programa

Bednja – Ministarstvo kulture RH objavilo je rezultate Poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu.

Više potpora dodijeljeno je i programima koje su na Javni poziv kandidirale bednjanske udruge, kao i Općina Bednja i župa Bednja.

Tako je u programu zaštite pokretnih kulturnih dobara župi Bednja odobreno 60.000 kuna za obnovu oltara sv. Izidora (18. st.) u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije te daljnjih 20.000 kuna za kućište orgulja u istoj crkvi (1812. god.).

Nadalje, u programskoj djelatnosti kulturno-umjetničkog amaterizma DVD Cvetlin dobiva 10.000 kuna potpore za ovogodišnji Etnofestival u Cvetlinu, dok je KUD-u Josipa Jedvaja u Vrbnu odobreno 4.000 kuna za nabavu tradicijskih muških šešira.

Društvu za očuvanje bednjanske kulturne baštine „Begauti siremoki iz Bednje“, Ministarstvo je odobrilo 10.000 kuna za nabavu rabljenih instrumenata i izradu cimbula.

U programima potpore namijenjenim nematerijalnoj kulturnoj baštini, Općini Bednja stiže 10.000 kuna koje će općinska uprava namijeniti izradi publikacija na izvornom bednjanskom govoru.

Tags

Povezani Članci

Close