Gradovi i OpćineInfo

OPĆINA BEDNJA Projekt ‘Zaželi biti zaposlena’; 14 žena primilo uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice

29 dugotrajno nezaposlenih žena, od kojih 14 s područja općine Bednja, primilo uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice

Ivanec – Na prigodnoj svečanosti održanoj u ivanečkom Caritasovu domu sv. Ivana Krstitelja u petak je, 29. lipnja, 29 dugotrajno nezaposlenih žena, od kojih 14 s područja općine Bednja, primilo uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice.

Osposobljavanje žena provodilo se u sklopu projekta ‘Zaželi biti zaposlena’, a stjecanje službenog certifikata omogućit će im da od sredine srpnja počnu raditi kao gerontodomaćice te pružati pomoć starijim, bolesnim i nemoćnim osobama.

Što se tiče područja bednjanske općine, 14 žena brinut će se o 70 korisnika.

Riječ je o projektu koji su prijavile tri općine – Donja Voća kao nositelj, te općine Bednja i Vinica kao partneri – te preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava iz Europskog socijalnog fonda povukle ukupno 4.520,664,21 kunu bespovratne potpore za program zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena.

Od te svote za Bednju je predviđeno 1,8 milijuna. Cijeli program traje 30 mjeseci, od kojih je prvih 6 predviđeno za edukaciju i osposobljavanje.

Svečanosti u Caritasovu domu nazočili su načelnik Bednje Damir Poljak, predsjednica Općinskog vijeća dr. Marija Kolačko i koordinatorica projekta Martina Bačić, a odazvao se i vinički načelnik Marijan Kostanjevec, voditeljica projekta Jadranka Jakopec, ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Ivancu Robert Čusek, ravnatelj Caritasova doma Tomislav Jalšovec i dr.

Zapošljavanje razmjerno velikog broja žena u ovome, izrazito socijalnom usmjerenom programu, mnogo znači za našu općinu, kako za žene (riječ je o ženama starijim od 50 godina, koje su dugo bile bez posla) koje će time ponovno biti vraćene na tržište rada, tako i za korisnike, kojima će svakodnevna pomoć uvelike olakšati teške životne uvjete.

Info: Bednja.hr

Povezani Članci

Close