Gradovi i OpćineInfo

OPĆINA BEDNJA Za gradnju Dječjeg vrtića odobreno 4,79 milijuna kuna iz EU fondova

Bednja – Načelnik Bednje Damir Poljak sa svim svojim suradnicima i cijelom općinskom upravom s velikim je zadovoljstvom dočekao željno očekivanu vijest koja je danas i potvrđena od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju; Općini Bednja je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija) odobreno 4,79 milijuna bespovratnih kuna za projekt uređenja dječjeg vrtića u Bednji!

Radost je razumljiva, jer riječ je o projektu koji je godinama bio kandidiran na razne natječaje, ali zbog raznih razloga nikad dosad nije uspijevao privući novac za nasušnu potrebu – a to je uređenje dječjeg vrtića, ustanove za koju se slobodno može reći da je ključna za ovdašnju demografsku politiku, ostanak mladih obitelji na rodnoj grudi, sigurno planiranje budućnosti i samu demografsku opstojnost našega kraja.

Kao što je poznato, projekti vrtića izrađeni su još prije desetak godina, a oni predviđaju uređenje vrtićkih prostora u objektu nekadašnje stare škole u Bednji.

Time bi se ujedno spasio ovaj arhitektonski biser u centru mjesta koji već godinama stoji prazan i neiskorišten, a koji ima i svoju posebnu kulturno-povijesnu vrijednost.

Da se i ne govori o starijim generacijama Bednjančana, koje za njihovu staru školu vežu i osobna draga sjećanja.

Sada je sigurno, a to potvrđuje i načelnik Damir Poljak: Bednja, dakle, dobiva vrtić, a s radovima će se početi već ove godine. Otvaranje vrtića u planu je u roku od dvije godine.

Izvor: Bednja.hr

Povezani Članci

Close