Gradovi i OpćineInfoIzdvojeno

OPĆINA KLENOVNIK Osnovan Vlastiti pogon za malčiranja zapuštenog zemljišta i održavanja zelenih površina

Na sjednici održanoj prošloga petka, razmotreno je i jednoglasno prihvaćeno i niz drugih odluka

Klenovnik – Jednoglasnom odlukom svih nazočnih vijećnika općine Klenovnik, krajem prošloga tjedna Klenovnik je osnovao Vlastiti pogon.

Riječ je o samostalnom pogonu koji će obavljao poslove malčiranja zapuštenog zemljišta i održavanja zelenih površina na području općine Klenovnik.

Podsjećamo, općina je nabavila traktor sa svim potrebnim priključcima za obavljanje upravo takvih poslova, no do sada, budući da nije registrirana za obavljanje komunalnih poslova i nije bila u mogućnosti izdavati račun i naplatiti uslugu malčiranja ili održavanja zelenih površina.

Osnivanjem Vlastitog pogona neće doći do novog zapošljavanja, budući da će poslove obavljali već zaposleni komunalni redar i radnik koji je u Klenovniku zaposlen na komunalnim i poslovima grobara.

Na sjednici održanoj prošloga petka, razmotreno je i jednoglasno prihvaćeno i niz drugih odluka.

Raspravljalo se o Izvršenju općinskog Proračuna za prošlu godinu, te uz proračun vezane odluke o utvrđivanju i raspodjeli rezultata poslovanja Proračuna, kao i izvršenje pojedinih proračunskih programa.

Raspravljalo se i o ustroju i načinu rada klenovničkog Dječjeg vrtića, imenovani su članovi Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, te je utvrđen Planu djelovanja u slučaju prirodnih nepogoda u ovoj godini.

Tags

Povezani Članci

Close