Gradovi i OpćineInfoIzdvojeno

OPĆINA KLENOVNIK Umoljava vlasnike nevezanih pasa da ih zbog ugroze zdravlja i sigurnosti drugih, ne puštaju bez nadzora na javne površine

Problem neodgovornih vlasnika pasa je sveprisutniji i svakodnevno prijavljivan od strane nezadovoljnih građana

Klenovnik – Općina Klenovnik pozvala je vlasnike nevezanih pasa da ih bez nadzora ne puštaju na javne površine.

“Mole se vlasnici nevezanih pasa da ne puštaju svoje kućne ljubimce bez nadzora na javne površine, tako ugrožavajući zdravlje i sigurnost drugih ljudi i životinja, posebice djece.

Problem neodgovornih vlasnika pasa je sveprisutniji i svakodnevno prijavljivan od strane nezadovoljnih građana.

Općina Klenovnik je na svojoj 7. sjednici održanoj dana 07. svibnja 2018. godine usvojila „Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama“ (Službeni vjesnik Varaždinske županije br. 31/18).

Tom se Odlukom propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca, uvjeti i način držanja ograđenih i vezanih pasa te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na području Općine Klenovnik

U točci II. Predmetne Odluke propisani su „uvjeti i način držanja pasa“, a čl. 33. predmetne Odluke predviđene su novčane kazne za prekršitelje, fizičke i pravne osobe, ukoliko iste ne postupaju sukladno odredbama Odluke.

Molimo sve neodgovorne vlasnike pasa da  poduzmu mjere za čuvanje svojih pasa u skladu s Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, u protivnom postupanjem protiv članka 33. Odluke vlasnici pasa mogu biti novčano kažnjivi kaznom u rasponu od 100,00 do 2.000,00 kuna.”, stoji u obavijesti Općine Klenovnik.

Povezani Članci

Close