InfoIzdvojenoNašim krajem

Općoj bolnici Varaždin 49.781.250 kuna za projekt izgradnje dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije

Zagreb – U Vladi Republike Hrvatske potpisano je 28 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine, a koji se odnose na razvoj poslovne infrastrukture te opremanje bolnica i socijalnih ustanova i očuvanje kulturne i prirodne baštine.

Među njima je i projekt izgradnje dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin.

Projektom izgradnje i opremanja dnevnih bolnica interne medicine, kirurgije, urologije, otorinolaringologije, oftalmologije te jednodnevne Opće kirurgije u Općoj bolnici Varaždin doprinijet će se povećanju isplativosti i održivosti zdravstvenog sustava u sjeverozapadnoj Hrvatskoj s ciljem smanjenja broja prijema na aktualne bolničke odjele za najmanje 10 %.

Ovim projektom osigurat će se podizanje kvalitete zdravstvene njege i skrbi pacijenata te liječenje najsuvremenijim metodama što će utjecati na smanjenje listi čekanja i broja dana hospitalizacije.

Ugovor je vrijednosti 49.781.250 kuna, što će biti financirano iz bespovratnih sredstava, a potpisao ga je ravnatelj Opće bolnice Varaždin, dr. Nenad Kudelić

„Znate da smo pokrenuli prije nekoliko dana radove za 83,5 milijuna kuna, a pred nama je ogroman zadatak kirurških sala, dakle jezgre bolnice koji je težak preko 200 milijuna kuna“, istaknuo je dr. Kudelić.

Povezani Članci

Close