InfoNašim krajemObrazovanje

OSNOVNA ŠKOLA GUSTAV KRKLEC MARUŠEVEC Godina u kojoj se slavi 180. rođendan obilježit će se (i) izlaskom prigodne monografije

Dana škole se planira obilježiti u srijedu, 22. svibnja

Za Osnovnu školu „Gustav Krklec“ Maruševec ova je školska godina posebna.

Osim što slavi značajnu obljetnicu, ponosi se i iznimnim uspjesima učenika na natjecanjima.

Naime, prije 180 godina, 18. veljače 1839. godine, potpisan je ugovor o osnivanju pučke škole u Maruševcu.

Ugovor je potpisan između Prosvjetne uprave zagrebačke i predstavnika Općine Maruševec, Čalinec i Druškovec.

Ponosni na postojanje škole kroz tri stoljeća, u školi ovih dana pripremaju za tisak monografiju kojom su se osvrnuli na bogatu i zanimljivu prošlost školstva u Maruševcu.

A jednako bogata je i sadašnjost u školi.

Ove školske godine učenici škole, koja uz matičnu školu u Maruševcu ima i dvije područne škole – četverogodišnju u Gredi-Jurketincu i osmogodišnju u Druškovcu – i ukupno 471 učenika, sudjelovali su u natjecanjima u gotovo svim predmetima i postigli zavidne rezultate.

Čak 41 učenik i učenica ostvarili su jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima, a na državna natjecanja plasirali su se u 6 kategorija: u badmintonu (dječaci), šahu (djevojčice), na vjeronaučnu olimpijadu, na natjecanje “Čitanjem do zvijezda” i na državna natjecanja mladih tehničara i iz njemačkog jezika.

Dok učenice koje su se plasirale na natjecanje u čitanju tek čekaju polazak na državno natjecanje, ostali su se već vratili.

Najbolji uspjeh postigle su šahistice, osvojivši 3. mjesto, te učenik 8.d razreda Marin Lazar, osvojivši 1. mjesto u državi.

Prilika da se pobroje svi uspjesi i čestita uspješnim učenicima i njihovim mentorima, ali i da se predstavi monografija o školi u Maruševcu kroz tri stoljeća bit će na obilježavanju Dana škole, koji se ove godine planira obilježiti u srijedu, 22. svibnja 2019. godine.

Tags

Povezani Članci

Close