IzdvojenoObrazovanjeVijesti

OSNOVNA ŠKOLA IVANEC „Junge Deutsche Experten“ na talentshowu „Max sucht den Superstar“ izveli prepjev pjesme „Natural“ američkog sastava Imagine Dragons

Ovakav način scenskog izričaja na spomenutom natjecanju još nije izveden, tako da je izvedba spomenutih učenica bila zaista zapažena

Cestica – Grupa učenika njemačkoga jezika „Junge Deutsche Experten“  iz Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski, Ivanec  aktivna je na mnogo razina.

Osim što se bavi lingvističkim istraživanjem germanizama u kajkavskome govoru i hrvatskome jeziku, pored toga što glumi na njemačkome jeziku i uprizoruje poznate dječje bajke, oni su vješti i u plesu i pjesmi na njemačkome jeziku, pa su tako u Cestici nastupili na Talentshowu „Max sucht den Superstar“ u Cestici.

Riječ je o natjecanju na njemačkome jeziku, kojemu je cilj poticanje učenja njemačkoga jezika, kao i približavanje njemačkoga kao zabavnog i kreativnog jezika na kojem se može izražavati i na glazbeni način.

Polaznici ove grupe sa svojom su mentoricom i koreografkinjom Ivanom Matić na poseban način obradili poznatu pjesmu „Natural“ od grupe Imagine Dragons, koju su najprije preveli na njemački jezik, a potom pripremili koreografiju za kazalište sjena.

Bruna Žukina, učenica  5. razreda je pjevala na njemačkome jeziku, dok su Eni Kočet, Nela Hermeščec, Ivana Roginek, Marta Majcen i Iva Jakopec, također učenice 5. razreda, bile plesna skupina, koja je izvela ples sjena na izabranu glazbu.

Foto: OŠ Ivanec

Iako djevojke nisu osvojile nijedno od tri mjesta na vrhu, jesu zato srca publike i žirija te su nagrađene velikim pljeskom svih prisutnih, a kako je riječ o zanimljivoj scenskoj izvedbi brojni posjetitelji su snimali njihovu glazbeno scensku točku.

Ovakav način scenskog izričaja na spomenutom natjecanju još nije izveden, tako da je izvedba spomenutih učenica bila zaista zapažena.

Pomoć u realizaciji dali su ravnatelj OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Damir Jagić, vjeroučiteljica Nataša Roginek, potom Slaven Filipek, Josip Jagić, roditelji sudionika te tehnička podrška na natjecanju.

Foto: OŠ Ivanec

 

Tags

Povezani Članci

Close