InfoIzdvojenoKulturaObrazovanje

Paula Čavlek i Dominik Biškup – mladi, svestrani i uspješni

Ivanec – Paula Čavlek i Dominik Biškup su krajem prošle plesne sezone aktivno počeli sudjelovati na sportskim plesnim natjecanjima.

Njihov prvi nastup bio je u Samoboru u kojem su se natjecali u obje discipline; latinsko američkim i sportskim plesovima. Na istome natjecanju krasno su započeli svoj sportski plesni život osvojivši prvo mjesto u obje discipline te dvije zlatne medalje.

Ovako uspješni rezultati nastavljali su se i dalje te su danas Dominik i Paula ponosni vlasnici osam medalja od čega jedna brončana, tri srebrne i četiri zlatne medalje.

Kako bi se dodatno naglasio njihov kvalitetan uspjeh potrebno je spomenuti da su sve navedene medalje osvojili u tek četiri plesna natjecanja. Osim ovih izvrsnih rezultata, mladi ivanečki plesači su na posljednjem natjecanju prešli u višu kvalitativnu kategoriju u latinsko američkim plesovima.

Dominik i Paula su svoje plesno putovanje počeli u sportskoj plesnoj školi u Ivancu, Plesnog kluba Takt Varaždin.

Glavni trener plesnog kluba Takt je Igor Šalamun, koji je plesni klub osnovao prije 20-tak godina, a Plesnu školu u Ivancu vodi ‘njegov’ prvi plesni par iz Ivanca, Mateo Mudri i Ivana Matić.

Dominik i Paula su već na samom početku pokazali iznimno zanimanje, volju i ljubav prema plesu te plesnu nadarenost. Uz mnogo truda, rada, treninga te podršku roditelja dostigli su razinu da postanu ovako uspješni plesni sportaši.

Osim plesnog uspjeha, Dominik i Paula su uspješni i na drugim umjetničkim područjima.
Oboje su odlični učenici osmog razreda u ivanečkoj osnovnoj školi, već godinama glume u dramskoj skupini koja tradicionalno sudjeluje na natjecanjima Lidrano i postiže velike uspjehe.

Uz glumu oboje su i ‘glazbeno pismeni’ jer pohađaju Osnovnu glazbenu školu i usavršavaju sviranje glasovira. Paula je trenutno učenica 6. razreda glazbene škole, dok Dominik, uspješno završivši glazbenu školu, svira glasovir u crkvenom zboru u Ivancu u kojem njegova plesna partnerica pjeva.

Prije zbora, Dominik je redovno sudjelovao na natjecanjima u sviranju tog instrumenta i osvajao prva mjesta.
Osim u crkvenom zboru Paula pjeva i u vokalnom ansamblu Sakcinski koji redovito osvaja prva mjesta i medalje za svoj kvalitetan rad te se tako dogodilo da je Paula u samo mjesec dana kući donijela četiri zlatne medalje.

Ovi mladi, aktivni ljudi su odličan dokaz da se uz trud, volju, ljubav i podršku roditelja, trenera, učitelja, školskih kolega i drugih, mogu postići nevjerojatni rezultati.

Foto: Arhiva

Povezani Članci

Close