InfoUdruge

PČELARSKA UDRUGA ČMALICO Danijel Godinić novi predsjednik

Lepoglava/Bednja – S obzirom na dobru suradnju Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje s pčelarima lepoglavskog kraja od kojih su mnogi i njeni članovi, ovogodišnja skupština udruge, koja je ujedno bila i izborna, održana je u restoranu Ivančica u Lepoglavi, piše bednja.hr.

Sama činjenica da je za njena novog predsjednika izabran Danijel Godinić koji živi u općini Donja Voća te da je većina članova novog Upravnog odbora s područja grada Lepoglave, pokazuje da Čmalico svojim radom probija lokalne administrativne granice te da otvaranjem prema susjedima omasovljuje svoje članstvo i jača kapacitete koji će joj omogućiti da u suradnji sa srodnim društvima svoje projekte počne kandidirati na zahtjevnije nacionalne i EU natječaje.

Potvrđuje to i podatak da je skupštini udruge nazočio i predstavnik Hrvatskog pčelarskog saveza i urednik Hrvatske pčele Vedran Lesjak, zatim, predsjednik Saveza pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije Zdravko Bedeniković kao i predsjednik Pčelarskog društva Cirkulana Milan Kolednik, koji je, s obzirom na veliko iskustvo ovoga društva u kandidiranju pčelarskih projekata na EU fondove, domaćine pozvao na suradnju.

U tom kontekstu već jučer je održan sastanak s direktorom Razvojne agencije Halo u Cirkulanama, na kome se razgovaralo o prijavama zajedničkih projekata na EU fondove, a dogovoreno je i stručno savjetovanje na temu bolesti pčela koje će se održati za mjesec dana.

Za dopredsjednika udruge izabran je Mihalj Car, za tajnika Milan Vukovski, a u novi Upravni odbor su ušli i Goran Đurđević i Ratko Jakopović.

Dodajmo ovome da je dosadašnji predsjednik udruge Čmalico Mihalj Car jednoglasno izabran u Upravni odbor Hrvatskog pčelarskog saveza kao predstavnik Varaždinske županije, pri čemu je dobio i potporu udruge pčelara Ludbrega.

Zahvaljujući na poklonjenom povjerenju, novi predsjednik Danijel Godinić sve pčelare pozvao je na aktivan rad te ujedno najavio i prvu zajedničku aktivnost Čmalice i Grada Lepoglave (koji daje potporu radu ove udruge), a to će i ove godine biti podjela sadnica medonosnog bilja zainteresiranim građanima.

Povezani Članci

Close