InfoUdruge

PČELARSTVO Udruga pčelara Čmalico Bednja na 14. međunarodnom sajmu pčelarstva u Bjelovaru

Bjelovar – Tridesetak članova Udruge pčelara Čmalico iz Bednje sudjelovalo je na 14. međunarodnom sajma pčelarstva u Bjelovaru, najvećoj pčelarskoj manifestaciji u našoj zemlji.

Sajam je ove godine bio izvrsno posjećen, a tomu je svakako doprinijela velika i raznolika ponuda meda i drugih pčelarskih proizvoda.

Bednjanski pčelari pratili su i više zanimljivih predavanja, među kojima su najveći interes izazvala predavanja doc. dr. sc. Lidije Svečnjak o patvorenju pčelinjeg voska i mjerama za rješavanje problema kontinuirane kontaminacije, što je tema interesantna svim pčelarima, kao i predavanje dr. sc. Darija Lasića o sličnosti i razlikama meda u maloprodaji i na kućnom pragu.

Naše pčelare osobito veseli što su na sajmu uspostavili kontakt s predsjednikom Pčelarskog saveza Slovenije Boštjanom Nočom, koji je izrazio spremnost da ih poveže sa slovenskim pčelarima i da, s obzirom na njihovo bogato iskustvo vezano uz pčelarstvo te uz standarde pčelarenja i proizvodnje meda u EU, i osobno dođe u Bednju te im o tome održi tematsko predavanje.

Inače, za sve članove udruge put u Bjelovar i ulaznica na sajam bili su besplatni.

Izvor: Bednja.hr

Povezani Članci

Close