Udruge

PLANINARI IZ HPD IVANČICA MEĐUNARODNI DAN PLANINA OBILJEŽILI NA SAMOBORSKOM GORJU

 

IVANEC – Dvadesetak planinara u organizaciji HPD Ivančica Ivanec uputilo se na izlet povodom Međunarodnog dana planina u Samoborsko gorje. Put su započeli jednosatnim usponom na vrh Samoborskog gorja Japetić, visine 879 m, a nakon Japetića i kraćeg zadržavanja u Planinarskom domu Žitnica krenuli su na dvosatno planinarenje do vrha Oštrc visine 752 m, te se spustili do doma HPD Željezničar. Tu se družilo i odmaralo, a zatim je uslijedio silazak do sela Brestovje, pa dalje u Samobor.

 

U Samoboru su planinari uživali u poznatim samoborskim kremšnitama, te posjetili spomen obilježje Adalberta Georgijevića, koji je uvelike zadužan za planinarstvo u Ivancu jer je obnovio rad HPD Ivančica, te inicirao izgradnju doma i piramide na Ivančici.

 

Termin izleta je bio u potpunosti ‘pogođen’ za ovo doba godine, jer iznad 500 m nadmorske visine magla prestaje, pa su tako planinari uživali u jednom od ljepših dana ovog dijela godine. Za ovu godinu HPD Ivančica je završio s izletima, a prva akcija u 2014. bit će noćni uspon na Ivančicu, koji će se najvjerojatnije održati prvog vikenda iduće godine.

 

 

 

Povezani Članci

Close