Udruge

Planinari kluba Ivanec na promociji planinarskog vodiča u Zagrebu

Četvorica članova Planinarskog kluba Ivanec odazvala su se pozivu Alana Čaplara, urednika časopisa Hrvatski planinar i autora 12 planinarskih knjiga, te nazočili prezentaciji knjige Planinarskog vodiča po Hrvatskoj, koja je održana u Kulturno-informativnom centru u Zagrebu.

 

Na prezentaciji je bilo oko 180 uzvanika, a članovi Planinarskog kluba Ivanec našli su se među rijetkim uzvanicima iz ovog dijela Hrvatske koji su dobili prigodu nazočiti, po mnogima, prezentaciji kapitalnog dijela hrvatskog planinarstva.

 

U ime izdavača, Mozaik knjige govorili su Vid Jakša Opačić, zatim Željko Poljak – planinarski publicist, Darko Berljak, glavni tajnik Planinarskog saveza Hrvatske, te Alan Čaplar, urednik knjige. Knjiga ima 420 stranica sa 75 zemljovida, te mnoštvom fotografija.

 

 

Željko Poljak je, predstavljajući autora knjige, izjavio: “Alan Čaplar iza sebe ima 12 knjiga, a mnoge su tiskane i u inozemstvu. Čaplar je pritom sakupio oko 1000 fotografija i propješačio stotine vrhova po Republici Hrvatskoj. Bilo je potrebno tisuće podataka terenski provjeriti, a knjigu je pisao 10 godina. U drugim državama planinarski vodiči se rade isključivo za svaku planinu posebno, a u ovom su na jednom mjestu opisane sve planine Hrvatske. Od svega srca mu čestitam na ovoj knjizi koja je pravo kapitalno djelo”, završio je Poljak.

 

Povezani Članci

Close