InfoRekreacijaUdruge

PLANINARSKI KLUB IVANEC Organizira se izlet na Triglav – prijave u tijeku

Planinarski klub Ivanec i ove godine, uz pratnju svojih licenciranih vodiča omogućuje siguran i atraktivan uspon na sam vrh

Planinarski klub Ivanec organizira izlet na Triglav, koji će se održati 24. i 25. kolovoza (subota i nedjelja).

Polazak je u 3 sata iz Varaždina, parkiralište kod groblja, iz Ivanca, sa Špice, u 3.30 sati, te iz Lepoglave u 3 sata i 45 minuta.

Već prema tradiciji, Planinarski klub Ivanec i ove godine, uz pratnju svojih licenciranih vodiča omogućuje siguran i atraktivan uspon na sam vrh, za što je potrebna odgovarajuća tjelesna sprema i potpuna oprema za visokogorsko planinarenje ( kaciga, komplet za samoosiguranje …)

Sam detaljan plan uspona, kompletne potrebne opreme, već prema okolnostima i sastavu grupe, bit će predočen na posebnom sastanku za polaznike, o čemu će biti osobno obaviješteni.

Triglav je s 2864 metra najviši vrh Julijskih Alpi i Slovenije i, za planinarske pohode, jedan od najpopularnijih vrhova kompletnih Alpi.

Na dvodnevnom pohodu, osim samog uspona na vrh Triglava u planu je svakom sudioniku približiti taj fantastični svijet nacionalnog parka Triglav.

Prijedlog:

1. dan: (subota, 24. kolovoz 2019.) Rudno polje – Studorski preval (1892m) – Vodnikov dom (1817m): lagani put, +470m uspona, vrijeme hoda: 3 sata i 30 minuta, Vodnikov dom (1817m) – Dom Planika (2401m): zahtjevni put, +584m uspona, vrijeme hoda: 1 sat 30 minuta, Dom Planika (2401m) – Triglav (2864m): vrlo zahtjevni put (kaciga, komplet za ferate), +463m uspona, vrijeme hoda: 1 sat 30 minuta, Triglav (2864 m) – Dom Planika (2401m): vrlo zahtjevni put (kaciga, komplet za ferate), -463m spusta, vrijeme hoda: 1 ura 30 minuta, NOĆENJE U DOMU PLANIKA

2. dan: (nedjelja, 25. kolovoz 2019.) povratak po istom putu do Rudnoga polja

Cijena: prema vrsti prijevoza, odnosno prema broju prijavljenih, spavanje u pl. domu Planika ( 2401 m ) Prilikom prijave obavezna je uplata akontacije id 150,00 kuna.
Broj mjesta ograničen, prednost kod prijava imaju članovi PKI.

Važno: potrebna je VALJANA osobna iskaznica, planinarska iskaznica s podmirenom članarinom za 2019.!
Izlet je na vlastitu odgovornost, s prijavom na izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom izleta, te da ispunjava uvjete za sigurno sudjelovanje.

Sudionik je dužan poštivati odluke i uputstva vodiča i vođe puta. Vodič ima pravo izmjene programa prema stanju na terenu.

Vodič: Tomislav Friščić, vodič A, D, HPS, pomoćni vodiči

Prijave i informacije: Stjepan Kuštelega 091/7634655

Triglav je s 2864 metra najviši vrh Julijskih Alpi i Slovenije i, za planinarske pohode, jedan od najpopularnijih vrhova kompletnih Alpi.

Na dvodnevnom pohodu, osim samog uspona na vrh Triglava u planu je svakom sudioniku približiti taj fantastični svijet nacionalnog parka Triglav.

Tags

Povezani Članci

Close