IzdvojenoUdrugeVijesti

PLANINARSKI KLUB IVANEC Organiziran planinarski izlet na Ivanščicu za Sekciju mladeži iz osnovnih škola Ivanec, Klenovnik i Kamenica – sudjelovalo 28 djece i 11 odraslih

Izlet su obilježile (i) promjene vremenskih prilika, te se tako tijekom uspona prema vrhu uživalo u suncu, snijegu i zimskim krajobrazima, dok je pri samom vrhu Ivanščice obraze 'štipao' nešto jači vjetar

Prigorec / Ivanščica – Planinarski klub Ivanec u subotu je za Sekciju mladeži iz osnovnih škola Ivanec, Klenovnik i Kamenica organizirao planinarski izlet na Ivanščicu.

Izlet je počeo okupljanjem sudionika na parkiralištu Rapikavec kod Prigorca, a nakon uputa vodiča o cilju izleta i skupnog fotografiranja počelo je planinarenje.

S usputnim odmorima uspon preko Malog i Velikog konja bio je prvi izlet nekim mladim planinarima, koji su poučeni o načinima kretanja po planinarskim putevima, upoznati s planinarskim markacijama.

Mladeži pak koja već ima planinarsko iskustvo, ovo je bila nova prigoda za druženje i održavanje kondicije.

Izlet su obilježile (i) promjene vremenskih prilika, te se tako tijekom uspona prema vrhu uživalo u suncu, snijegu i zimskim krajobrazima, dok je pri samom vrhu Ivanščice obraze ‘štipao’ nešto jači vjetar.

Dolaskom u dom uslijedio je odmor, grijanje i okrjepa, a najhrabriji su se, unatoč snažnom vjetru, popeli i na vidikovac.

Nakon snijega pri usponu, na putu prema dolje izletnici su osjetili najavu proljeća kroz sunčevu toplinu i pjev šumskih ptica, a prije rastanka najaviljene su naredne aktivnosti.

Sudjelovalo 39 izletnika, od čega 28 djece, a uz glavnog vodiča Tomislava Gotića, vodiči siu bili i Stjepan Kuštelega i Nenad Novak, te voditeljice Sekcija mladeži Ankica Gotić, Vesna Vitez i Nikolina Županić.

Info: Vesna Vitez

Foto: Tomislav Gotić

Tags

Povezani Članci

Close