InfoRekreacijaUdruge

PLANINARSKI KLUB IVANEC Sekcije mladeži iz škola Ivanec i Klenovnik pješačenjem po Ivanščici obilježile Dan planeta Zemlja

Ivanec – Povodom Dana planeta Zemlja u subotu je Planinarski klub Ivanec za svoju Sekciju mladeži iz Osnosvni škola Ivanec i Klenovnik organizirao izlet oko Ivanščice.

Izlet je počeo okupljanjem sudionika od 8:45 do 9 sati na Žganom vinu u Prigorcu.

Izletu se odazvalo 13 djece, vodič je bio Tomislav Gotić, voditeljice Sekcija mladeži iz škole Klenovnik Ankica Gotić, iz ivanečke škole Vesna Vitez, a u pratnji od roditelja bila je Snježana Geci.

Cilj izleta je bio obilježavanje Dana planeta Zemlje, pješačenjem u prirodi i sudjelovanjem u akciji „Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš“.

Na taj način želi se kod mladih planinara podići svijest o odlaganju otpada i važnosti očuvanja okoliša i planeta Zemlje.

Za svakog sudionika je na polazištu bio pripremljen sendvič i sok.

Mladi planinari su na stazi do Mrzljaka pokupili papirnate i plastične otpatke, a za tu svrhu bile su osigurane rukavice i vreće za smeće.

Nakon toga nastavlilo  se pješačiti do planinarskog cilja; ruševine starog grada Židovine na južnim obroncima naše Ivanščice.

Osim međusobnnog druženja i pješačenja na svakom izletu, pa tako i na ovom, upozna se i neka novu planinarska destinacija.

Sudjelovanjem u ovoj manifestaciji, Planinarski klub Ivanec i Skecije mladeži doprinijeli su i razvoju “ekološke pismenosti” kod najmlađih.

Info: Vesna Vitez
Foto: Tomislav Gotić

Povezani Članci

Close