PLANINARSKI KLUB IVANEC Tomislavu Friščiću novi četverogodišnji mandat

Ivanec – Planinarski klub Ivanec je u restoranu BVB u Ivancu održao svoju Izbornu skupštinu kojoj je bilo nazočno preko 50 članova kluba, te ostalih gostiju među kojima i Jadranka Čoklica, dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza, zatim predstavnici Planinarskog društva Ljutomjer iz susjedne Republike Slovenije i predstavnik Planinarskog društva Ludbreg.

Skupštinu je otvorio Tomislav Friščić, predsjednik Planinarskog kluba Ivanec koji se prigodnim  riječima obratio nazočnima i predložio radno predsjedništvo sa predsjednikom Nenadom Novakom koji je preuzeo vođenje Skupštine.

Opširno izvješće o radu PK Ivanec podnio je Tomislav Friščić, predsjednik kluba  iz kojeg izdvajamo da je tijekom 2017. godine organizirano  27 društvenih izleta i planinarskih pohoda na kojima je sudjelovao 421 član, 76 članova visokogorske sekcije sudjelovalo u izletima u visoko gorje, te 175 članova sekcije mladeži u izletima mlađih uzrasta PK Ivanec.

U 2017. godini PK Ivanec je sa 17 priznanja Hrvatske planinarske obilaznice zauzeo  visoko 3. mjesto u Hrvatskoj, a u  ukupnom poretku  sedmo mjesto sa dodijeljenih 114 priznanja od ukupno 300 društava i klubova koliko ih djeluje u Hrvatskoj.

PK Ivanec sa danom održavanja Izborne skupštine broji ukupno 332 člana.

Blagajničko izvješće podnio je Vjekoslav Dubovečak, blagajnik kluba, dok je  Božidar Šoštar  podnio  izvješće Nadzornog odbora, a Marijan Friščić izvješće o radu Suda časti. Sva podnesena  izvješća jednoglasno su prihvaćena.

Zatim je dana razrješnica dosadašnjem rukovodstvu PK Ivanec,predsjedniku, dopredsjedniku, članovima Upravnog  i Nadzornog odbora te Suda časti.

Uslijedilo je 20 minutno izlaganje  Tomislava Friščića, kandidata za novog (starog) predsjednika  koji je nakon donošenje odluke o izboru predložio novi saziv Upravnog odbora za četverogodišnji mandat od 2018. do 2022. godine .

Za predsjednika je izabran Tomislav Friščić, Duško Vitez za dopredsjednika, Stjepan Kuštelega za tajnika, Vjekoslav Dubovečak za blagajnika, a članovi Upravnog odbora još su Tomislav Gotić, Ivan Strugar, Nenad Novak, Marija Sambol i Irena Videc.

Na Skupštini je donesen program rada i financijski plan koji su jednoglasno prihvaćeni, te su uručene  zahvalnice donatorima i sponzorima PK Ivanec.

Nazočnima  se zatim  obratila i Jadranka Čoklica ispred Hrvatskog planinarskog saveza pohvalivši postignute zavidne rezultate koje je PK Ivanec postigao u proteklom vremenskom periodu  i poželjela mu još puno uspjeha u radu kluba u narednom razdoblju.

Nakon završetka rada Izborne skupštine nastavljeno je sa zajedničkim druženjem uz prigodni domjenak.

Foto: Marijan Friščić

Podijeli preko

Autor

e-Ivanec - Bitno na jednom mjestu!