InfoUdruge

PLANINARSKI KLUB IVANEC U nedjelju izlet na Belecgrad – prijavite se

Mjesto okupljanja je Žgano vino u 9 sati

Ivanec – Povodom proslave 20. godišnjice HPD Belecgrad iz Belca Planinarski klub Ivanec organizira u nedjelju, 20. svibnja 2018, izlet na Belecgrad.

Mjesto okupljanja je Žgano vino u 9 sati, a potom slijedi oko 2 i pol sata hoda do Belecgrada.

Prijave i informacije: Stjepan Kuštelega 091/763 4655 i Božidar Šoštar 098/848 2543.

“U Hrvatskoj, na veliku žalost svih planinara, ima domova, ima društava koja unatoč blistavoj prošlosti i tradiciji, već godinama stagniraju, da ne kažemo, propadaju.

Imate primjera da unatoč velikim gradovima i razmjerno dobroj financijskoj situaciji, domovi već godinama čekaju za obnovom ili su jednostavno neupotrebljivi.

I onda na južnim obroncima Ivanščice imate Belec, naselje daleko od veličine i najmanjeg grada u povijesti poznato tek po ruševinama starog grada i po jedinstvenoj crkvi.

Ipak, radom i velikim trudom samo grupe entuzijasta, unatoč skromnim sredstvima uspješno je tamo one „legendarne nogometne 1998.“ osnovano planinarsko društvo, a ubrzo zatim kroz nekoliko godina izgrađen i jedan od najmodernijih i najfunkcionalnijih planinarskih domova uopće u Hrvatskoj.

Mali Belec odjednom je postao jedno od omiljenih planinarskih okupljališta planinara iz cijele nam Domovine, zahvaljujući prvenstveno smišljeno napravljenim događanjima u i oko planinarskog doma.

Po meni, rijetke su sredine koje tako lijepo znaju opustiti čovjeka od svakodnevnih briga, kao veselice u Belcu.

Zbog svega toga, kao i u budućnosti još bolje suradnje, pozivam sve članove Planinaskog kluba Ivanec koji ove nedjelje nemaju drugih obaveza, da svakako provjere sve ovo prije navedeno i svojim prisustvom uveličaju proslavu prvih 20 godina i više nego uspješnog rada HPD „Belecgrad“ iz Belca.

Malo je ponekad veliko!”

Tekst: Tomislav Friščić

Povezani Članci

Close