IzdvojenoNašim krajemObrazovanjeVijesti

PODRUČNA ŠKOLA DRUŠKOVEC Pokrenute pripremne aktivnosti za stjecanje statusa Međunarodne Ekoškole

U školi ima oko 120 učenika u 8 razrednih odjela i ove školske godine kurikulumom planiraju brojne aktivnosti i projekte, a jedan je i prijava u program Međunarodne Eko škole

Područna škola Druškovec, koja djeluje u sastavu Osnovne škole „Gustav Krklec” Maruševec, ove školske godine pokrenula je pripremne aktivnosti za stjecanje statusa Međunarodne Ekoškole.

U školi ima oko 120 učenika u 8 razrednih odjela i ove školske godine kurikulumom planiraju brojne aktivnosti i projekte, a jedan je i prijava u program Međunarodne Eko škole.

U tom nastojanjem već je pokrenut rad Eko-sekcije, u koju se uključilo 15-ak učenika, a koja je prošlog petka, nakon obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, održala i prvu radionicu izrade hranilica za ptice od zrnja i ostataka hrane.

U tijeku je i natječaj unutar škole za izradu logotipa Ekoškole, a izabrani su i članovi Eko-odbora, koji bi svoju konstituirajuću sjednicu trebao odraditi do kraja listopada.

Uz zgradu Područne škole bit će izgrađeno i komposište kao jedan od koraka prema racionalnijem i odgovornijem postupanju s otpadom.

Provedba aktivnosti, kao što su skupljanje otpadnih baterija, plastičnih čepova i strog papira te razne edukativne radionice i predavanja predviđeni su kroz cijelu školsku godinu, a konačni cilj je promocija škole u 19. generaciju Ekoškola u Hrvatskoj sredinom svibnja sljedeće godine godine.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close