OstaloVijesti

Polaganjem cvijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Ivancu prigodno obilježen Dan neovisnosti

Ivanec – Obitelji poginulih hrvatskih branitelja, potom hrvatski branitelji, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, stručnih gradskih službi, Policijske postaje Ivanec, potom članovi gradskog vijeća Grada Ivanca, županijski vijećnici, i drugi, polaganjem cvijeća na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima obilježili su Dan neovisnosti.

U ime organizatora, grada Ivanca, nazočne je pozdravio gradski vijećnik Ivan Sedlar, koji je nakon odavanja počasti stradalima u Domovinskim ratu, svima uputio čestitku povodom Dana neovisnosti.

Dan neovisnosti je blagdan u Republici Hrvatskoja, obilježava se u spomen na 8. listopada 1991. godine, kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ.

Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Ovaj blagdan obilježava se u Hrvatskoj od 2001. godine.

Foto: Dražen Geček

Povezani Članci

Close