InfoNašim krajem

Posebne regulacije prometa prema grobljima u Ivancu, Lepoglavi i Kamenici

Od 30. listopada od 12 sati do 1. studenog do 20 sati, uspostavit će se privremena regulacija prometa na lokalnoj i nerazvrstanim cestama u zoni groblja u Ivancu.

Tako će se dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do groblja odrediti za jednosmjerni promet u smjer groblja.

U nedjelju, 1. studenog od 6 do 20 sati u zoni groblja u Ivancu, dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do raskrižja s ulicom Ivanuševac biti će zatvoren za promet motornih vozila, dok će dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova od raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Antuna Mihanovića i dio ulice Ivanuševec i odvojka ulice Stjepana Vukovića od raskrižja s ulicom Augusta Cesarca do raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića biti određen za jednosmjerni promet od groblja u smjeru ulice Stjepana Vukovića.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, na sam blagdan, 1. studenog u zoni groblja u Lepoglavi – dio ulice Eugena Kvaternika od raskrižja s ulicom Ivana Mažuranića do raskrižja s odvojkom ulice Eugena Kvaternika i dio lokalne ceste 25202 kroz Vulišinec prema groblju, odredit će se za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će dio nerazvrstane ceste kroz Vulišinec od groblja, također biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Ivana Mažuranića.

Zbog uobičajenih gužvi na groblju za blagdan Svih Svetih, na sam će blagdan – u nedjelju 1. studenog, ali i dan ranije – u subotu, 31. listopada, biti uvedena posebna regulacija prometa u zoni groblja u Kamenici.
Prilaz groblju u Kamenici također će biti organiziran kružnim tokom. Prilaz groblju bit će moguć iz smjera Kamenice. Od raskrižja i skretanja prema OŠ Kamenica u smjeru groblja odvijat će se jednosmjeran promet. Izlaz će biti cestom koja od groblja vodi do područne škole u Žarovnici. Prilaz groblju iz Žarovnice iz tog smjera neće biti dozvoljen.

Tijekom trajanja privremen regulacije prometa postavljeni će biti prometni znakovi koji će obavještavati vozače o privremenoj regulaciji promet i obaveznim smjerovima kretanja.

Mole se građani da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa. Vezano uz navedeno, iz policije upućuju na slijedeće mjere opreza:
• prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,
• ne ostavljati ključeve i dokumente u vozilu,
• zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
• vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
• ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Također pozivaju građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja.

U svezi navedenog, isti se mole da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Povezani Članci

Close