GospodarstvoGradovi i OpćineVijesti

POSLOVNA ZONA IVANEC U sklopu EU projekta vrijednog 522.957,53 kuna održana prva edukacija za poduzetnike početnike

Konstruktivno savjetovanje popraćeno aktualnim i prijeko potrebnim informacijama za poduzetnike i obrtnike početnike, osnovane 2016., 2017. i 2018. godine, održala je Irma Dračić iz tvrtke CAD – ING d.o.o.

Ivanec – Šestosatnom edukacijom na temu „Prvi koraci u privatnom poduzetništvu – pravni i financijski savjeti i informacije za poduzetnike početnike i start up tvrtke“, u srijedu je, 12. srpnja, započela provedba aktivnosti na projektu Poslovne zone Ivanec d.o.o. „Pružanje visokokvalitetnih usluga za mala i srednja poduzeća putem poduzetničkog centra – Poslovne zone Ivanec d.o.o.“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Operativni program Konkurentnost i kohezija.

-Radi se o edukaciji koja je zamišljena kao interaktivna radionica, a koju poduzetnicima početnicima nudimo kao novu uslugu u sklopu EU projekta.

Tema radionice odabrana je i definirana nakon detaljnog istraživanja konkretnih interesa i potreba poduzetnika na tržištu – istaknula je direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o., mr. sc. oec. Lana Labaš u uvodnom obraćanju okupljenima.

Edukacija je održana u Gradskoj vijećnici, a za sve zainteresirane poduzetnike i obrtnike bila je besplatna.

Konstruktivno savjetovanje popraćeno aktualnim i prijeko potrebnim informacijama za poduzetnike i obrtnike početnike, osnovane 2016., 2017. i 2018. godine, održala je Irma Dračić iz tvrtke CAD – ING d.o.o.

Riječ je o renomiranoj tvrtci na nacionalnom i međunarodnom tržištu u području poslovnog savjetovanja.

Obrađene su neke od najvažnijih tema koje se dotiču poduzetnika početnika.

To su, prije svega, pitanja obveza poduzetnika prema državi i zaposlenicima te mogućnost podrške kroz poduzetničke potporne institucije.

Pojedini sudionici, koji tek razvijaju svoje poduzetničkepothvate i ideje, mogli su saznati koji im se oblik registracije poslovnog subjekta najviše isplati te su naučili kako pravilno razraditi poslovni plan, a da pritom racionalno ocijene i procijene održivost i isplativost svoje poduzetničke ideje.

Da se radi zaista o visokokvalitetnim uslugama, dokazuječinjenica da su svi prisutni mogli na svojim konkretnim primjerima i situacijama dobiti kompetentne i vrijedne savjete i preporuke.

Poslovna zona Ivanec zajedno s Projektnim uredom Grada Ivanca za EU fondove koji unutar nje djeluje kao specijalizirana jedinica za EU fondove nastavljaju s provedbom projektnih aktivnosti koje obuhvaćaju cijeli niz novih kvalitetnih usluga za poduzetnike.

Podsjetimo, ukupna vrijednost ovoga projekta je522.957,53 kuna, a od toga je Zoni bespovratno odobreno 436.561,26 kuna.

Foto: Ivanec.hr
Foto: Ivanec.hr

Info: Ivanec.hr

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close