InfoPovijestUdruge

POVIJESNI PRIKAZ Vitezovi Ivanovci pomogli u obrani Čanjeva

Najzanimljiviji i najatraktivniji dijelovi manifestacije bili su prikazi „opsade grada Čanjeva“ te „noćni napad na utvrdu“

Visoko – Općina Visoko je zajedno s udrugom Praškocijeve Haramije Visoko – Čanjevo, 13. godinu za redom organizirala povijesnu manifestaciju koja se održala na utvrdi Čanjevo.

Najzanimljiviji i najatraktivniji dijelovi manifestacije bili su prikazi „opsade grada Čanjeva“ te „noćni napad na utvrdu“ u kojima su sudjelovali Praškocijeve haramije, Red srebrnog zmaja, Viteški red Sv. Nikole i Vitezovi Ivanovci, a pridružili su im se i članovi Prve kubure iz Višnjice.

Na autentičnom povijesnom lokalitetu uz mnogobrojne srednjevjekovne sadržaje unutar i oko zidina utvrde Ivanečki su vitezovi na kvalitetan način promovirali našu baštinu.

Sudjelovanje je realizirano u koordinaciji Turističke zajednice grada Ivanca i udruge Ivanečki vitezovi, a na poziv organizatora.

Među nazočnima bio je načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, saborski zastupnik Anđelko Stričak, general Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministrstvu obrane i drugi.

Foto: Turistička zajednica Grada Ivanca

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close