InfoIzdvojenoObrazovanje

POVIJEST Lucija Jurenec iz Višnjice državna prvakinja u konkurenciji učenika 7. razreda, Ivana Janković iz Ivanca šesta među ‘osmašima’ – zapaženi rezultati ivanečkih srednjoškolaca

Makarska – U Osnovnoj školi oca Petra Perice u Makarskoj održano je XIX. državno natjecanje iz povijesti.

Sudjelovalo je 87 najboljih povjesničara iz osnovnih i srednjih škola koji su se natjecali u kategoriji pisane provjere znanja i samostalnih istraživačkih radova.

Lucija Jurenec iz Osnovne škole Izidora Poljaka Višnjica osvojila je prvo mjesto među učenicima 7. razreda.

Ovaj je rezultat samo nastavak Lucijinih uspjeha, s obzirom da je na školskom natjecanju koje se održalo u veljači osvojila najveći broj bodova, isto ponovila u ožujku na županijskom, a potvrdila i na državnom.

Lucijina mentorica je Karmen Basarić.

Foto: OŠ Izidora Poljaka

Osnovnu školu Ivana Kukuljević Sakcinski Ivanec na državnom je natjecanju predstavljala Ivana Janković, učenica 8. d razreda, čija je mentorica Sonja Poljak.

Foto: OŠ I. K. Sakcinski

Ivana se natjecala u kategoriji pisane provjere znanja te osvojila 6. mjesto.

—————————————————————————————————————–

Antonio Jurić iz Srednje škole Ivanec, pod mentorstvom Branke Pavić, u konkurenciji srednjoškolaca, učenika 1. razreda, osvojio je 4. mjesto, jednako kao i Margarita Šagi, mentorice Mihaele Maček, među učenicima drugih razreda.

Ivanečka učenica Mihaela Glavica, mentorice Branke Pavić, bila je 7. u konkurenciji učenika trećih razreda Srednjih škola.

Tijekom boravka u Makarskoj učenici i njihovi mentori, uz natjecanje, imali su prigodu upoznati i bogatu kulturnu i povijesnu baštinu Makarske te ljepote makarske rivijere kojom su ih  putem terenske nastave upoznali učitelji škole domaćina.

Povezani Članci

Close