InfoObrazovanje

POVIJEST U SLIKAMA Ivanečki osnovci u Projektu kojim se oživljava povijest

Red Čuvara grada Zagreba zajedno je sa Školskom knjigom pokrenuo projekt „Povijest u slikama“, u kojem sudjeluje Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec.

Interaktivnim predavanjima i putem didaktičko-metodičkih radionica učenicima šestih razreda predstavili su teme „Feudalno društvo“ i „Križarski ratovi“.

Dobro pripremljenim edukativnim aktivnostima temeljenim na povijesnim istraživanjima učenicima je na vizualno zanimljiv i drugačiji način neformalnim metodama predstavljeno feudalno društvo IX. stoljeća te doba Trećega križarskog rata s naglaskom na prikaz ivanovačkog i templarskog reda te djelovanje ivanovačke redovnice koja je bila liječnica u njihovoj talijanskoj bolnici.

Naglasak je stavljen na povijesni aspekt ideje viteštva i viteških vrednota te kako se one mogu njegovati i u suvremeno vrijeme.

Projekt „Povijest u slikama“ provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te financijskom potporom dodjele bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017/2018.

Osim ivanečke osnovne škole u njemu sudjeluju još Osnovna škola Kustošija iz Zagreba, Osnovna škola Ivanska iz Ivanske, Osnovna škola Stjepana Basaričeka iz Ivanić Grada, Osnovna škola Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice, Osnovna škola Josipa Badalića iz Graberja Ivaničkog te Osnovna škola Mertojak iz Splita.

Red Čuvara grada Zagreba zagrebačka je udruga za hrvatsku i europsku antičku, srednjovjekovnu i ranonovovjekovnu oživljenu povijest i kulturnu baštinu.

Povezani Članci

Close