InfoObrazovanje

POVIJEST Učenici osmog razreda iz škole Kamenica u Vukovaru učili o njegovoj bogatoj povijesti

Kamenica – Nakon ivanečkih i učenici 8. razreda Osnovne škole Ivana Rangera iz Kamenice posjetili su Vukovar u sklopu projekta u kojemu uče o događanjima u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata te prilikom stvaranja samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Uz povijest vezanu za Domovinski rat, učenici u tom projektu uče i o povijesnoj i kulturnoj baštini grada Vukovara kroz posjet Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju vučedolske kulture.

Kamenički su učenici bili i u posjetu Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, potom na Memorijalnom groblju, pa na farmi Ovčara, mjestu masovnog ubojstva po padu Vukovara u ruke agresora, u Općoj bolnici Vukovar te u vojarni “204. brigade HV”, gdje su kroz predavanja stručnih osoba saznali više o povijesti Vukovara i Hrvatske.

Dvodnevni posjet Vukovaru završio je Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruku mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost te kvizom znanja za učenike, na kojemu su učenici kameničke škole pokazali odlično znanje  te osvojili drugo mjesto.

Povezani Članci

Close