IzdvojenoRekreacijaUdrugeVijesti

Povodom Dana grada Ivanca: Planinarski klub Ivanec na 10. pohodu „Tragom vitezova Ivanovaca“ okupio preko 100 planinara, izletnika i rekreativaca

Medijski pokrovitelj jubilarnog 10. pohoda bio je radio Sjeverni FM koji je pratio sam pohod te imao snimateljsku ekipu kod planinarske kuće na Pokojcu, izvoru Šumi i u izletištu Jarki

Povodom dana grada Ivanca u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec održan je 10. pohod „Tragom vitezova Ivanovaca“. 

U njegove dvije varijante sudjelovalo preko 100 planinara, izletnika i rekreativaca.

Na dužoj varijanti, dionici staze od 15,5 km od Seljanca, preko Pokojca, izvora Šumi do izletišta Jarki u vremenskom trajanju 5 i pol sati s odmorima i pauzom od jednog sata kod Lujčekove hiže na Pokojcu, stazu je propješačilo 45 planinara i rekreativaca, dok je na kraćoj dionici od Ivanečke Željeznice, izvora Šumi do izletišta Jarki kraću dionicu prošlo 30-ak rekreativaca.

Danijel Obadić

U isto vrijeme je 25-djece i njihovih roditelja propješačilo stazu od Ivanca do izvora Šumi, te su stigli u izletište Jarki gdje je za sve sudionike pohoda organiziran tradicionalni planinarski grah.

Vrijeme za pješačenje bilo je idealno, bez prevelike vrućine, s obzirom na to da staza pohoda najvećim dijelom ‘ide’ kroz šumu gdje je bio hlad, a okrjepa je bila na Pokojcu, izvoru Šumi i na izletištu Jarki.

Spomenimo da je najviše sudionika pohoda imao Planinarski klub Ivanec, zatim su tu bili članovi PD Bundek Mursko Središće, HPD MIV Varaždin, DSR Salinovec, USR Kaniža, te pojedini članovi iz Bjelovara, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, zatim rekreativci iz Klenovnika, Tužna, Seljanca, Donje Voće i okolnih mjesta Ivanca.

Medijski pokrovitelj jubilarnog 10. pohoda bio je radio Sjeverni FM koji je pratio sam pohod te imao snimateljsku ekipu kod planinarske kuće na Pokojcu, izvoru Šumi i u izletištu Jarki.

Foto: Marijan Friščić

Tags

Povezani Članci

Close