Crna kronikaInfoIzdvojeno

POŽAR U JEDINSTVU KARTONAŽA Na intervenciju je stiglo 30 vatrogasaca s ukupno 11 vozila – spriječeno je širenje na obližnju proizvodnu halu “Jedinstvo strojna obrada”

Ozlijeđenih nije bilo, a osim kartona, kojeg je bilo oko 30 tona, u požaru je izgorjelo i krovište skladišta...

Ivanec – Nešto više od dva sata trajala je borba vatrogasaca s vatrom u zgradi skladišta repromaterijala Jedinstvo Kartonaže.

Do požara je došlo u petak, 3. kolovoza oko 18 sati i na intervenciju je pozvano 30 vatrogasaca s ukupno 11 vozila.

Pod nadzorom Županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivice Labaša u gašenju požara sudjelovala su 3 profesionalna vatrogasca iz Javne vatrogasne postrojbe Varaždin.

Na intervenciju je stiglo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec sa svom svojom raspoloživom tehnikom, 5 vatrogasnih vozila i 16 vatrogasaca, a u gašenje požara stigla su s po jednim vozilom i s po tri vatrogasca i Dobrovoljna vatrogasna društva Bedenec i Lepoglava.

Pridružio im se s jednim vozilom i 5 vatrogasaca i DVD Gačice.

Dva sata nakon dojave, nešto poslije 20 sati požar je stavljen pod nadzor i spriječeno je širenje na obližnju proizvodnu halu “Jedinstvo strojna obrada”.

Požar je, prema riječima dežurnih vatrogasaca ugašen u sektoru gdje je i nastao, a osim kartona, kojeg je prema riječima vlasnika tvrtke bilo oko 30 tona, u požaru je izgorjelo i krovište skladišta.

Ozlijeđenih u intervenciji nije bilo, a za gašenje požara potrošeno je oko 150 prostornih metara vode.

U sanaciji požarišta vatrogascima su s jednim radnim strojem pomogli i djelatnici tvrtke MS iskopi, a intervencija je potpuno završena i mjesto požara ugašeno i sanirano oko 0.25 sati.

Zanimljivo je da su ivanečki vatrogasci u petak u kratkom roku pozvani na čak tri intervencije.

U 17.45 na gašenje požara osobnog vozila u Gačicama, potom u 18.05 na požar skladišta Jedinstvo Kartonaže, a oko 19 sati na požar otvorenog prostora u Stažnjevcu.

Do dolaska DVD-a Ivanec požar automobila u Gačicama ugasili su članovi DVD-a Gačice, dok su požar otvorenog prostora u dolini rijeke Bednje kod Stažnjevca ugasili vatrogasci DVD-a Salinovec.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

 

Povezani Članci

Close