Izdvojeno

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Ivancu i Lepoglavi

Drugoga dana svog boravka u Varaždinskoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, u srijedu, 14. prosinca posjetila je Lepoglavu i Ivanec.

predsjednica-u-lepoglavi-cipka

Ispred Turističko-kulturno informativnog centra predsjednicu su dočekali gradonečelnik Marijan Škvarić i predsjednik Vijeća Robert Maček, u čijoj pratnji je razgledala stalni postav lepoglavske čipke. Lepoglavske čipkarice pripremile su i kratku prezentaciju izrade čipke, a o samom postavu govorila je upraviteljica Zadruga Lepoglavske čipke Karmen Šoštarić. Predsjednica se potom uputila prema lepoglavskoj župnoj Crkvi bezgrešnoga začeća blažene djevice Marije, sa čijom ju je bogatom poviješću upoznao lepoglavski župnik mons. Andrija Kišićek. Posjet Lepoglavi završen je kratkim susretom sa braniteljima iz udruga s područja grada te, za javnost zatvorenim, upisivanjem u Knjigu gostiju lepoglavske Župe.

predsjednica-crkva-lepoglava

Nakon Lepoglave predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je ivanečku tvrtku Drvodjelac, gdje su je, uz domaćina, direktora Drvodjelca Zdravko Marković, dočekali i čelni ljudi grada Ivanca. Na kratkom sastanku gradonačelnik Milorad Batinić govorio je o gospodarstvu Ivanca danas, te istaknuo pozitivne i uspješne primjere tvrtki Drvodjelac i Tvornice obuće Ivančica, a kao pokretačima gospodarstva govorio je i o posve ispunjenim zonama u Ivancu; Poduzetničkom i Poslovnom. Boravak u Ivancu iskorišten je i za obilazak proizvodnih pogona tvrtke Drvodjelac, gdje je predsjednica upoznata sa procesom proizvodnje drvenih lameliranih elemenata i proizvoda. Kao u Lepoglavi, tako je i u Ivancu posjet Predsjednice protekao bez ikakvih izjava medijima.

predsjednica-drvodjelac-1

Boravak Predsjednice u Varaždinskoj županiji nastavljen je u Ludbregu susretom s gradonačelnicima i načelnicima, u Varaždinskim Toplicama razgledavanjem izložbe ratnih fotografija SJP “Roda”, te u Varaždinu posjetom 1. Gimnaziji.

Svoj ured predsjednica u četvrtak, 15. prosinca seli u Međimursku županiju.

Povezani Članci

Close