UdrugeVijesti

PREMINULI HRVATSKI BRANITELJI „1. Memorijal sjećanja Josip Solina / Josip Krtanjek: Jerovec 2019“; prisjećanje na dobre prijatelje i borce za hrvatsku slobodu – u sportskom dijelu najbolja Željeznica

Organizatori memorijala su kolege Soline i Krtanjeka iz 7. Gardijske brigade Puma i Mjesni odbor Jerovec, a suorganizator Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec

Jerovec – U subotu je u Jerovcu održan „1. Memorijal sjećanja Josip Solina / Josip Krtanjek: Jerovec 2019“ u spomen na dvoje preminulih hrvatskih branitelja.

Memorijal ja počeo svečanošću otvaranja, kojoj su nazočile obitelji Soline i Krtanjek, ratni kolege, prijatelji i poznanici preminulih, predstavnici braniteljskih udruga, mještani Jerovca, gosti i uzvanici i drugi.

Prigodno se obratio Marijan Lozančić, predsjednik Organizacijskog odbora memorijala, potom umirovljeni general Željko Dvekar, a memorijal je otvorenim proglasio državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop.

Nakon toga je započelo odigravanje turnira u malom nogometu na kojem je sudjelovalo osam momčadi, dok je delegacija sastavljena od organizatora, obitelji preminulih i njihovih suboraca i predstavnika braniteljskih udruga na posljednjim im počivalištima na groblju u Kamenici položila je cvijeće, zapalila svijeće i pomolila se za pokoj njihovih duša.

U sportskom dijelu memorijala, odnosno malonogometnom turniru, prvo mjesto osvojila je momčad Željeznice, drugo Dubravca, treći je bio Drvodjelac, a četvrta Ekipa iz Jerovca.

Najbolji strijelac je Jurica Maloić, a najbolji golman Vladimir Cuković.

Najbolje momčadi nagrađene su pokalima, a najbolji pojedinci prigodnim statuama.

Josip Solina rodom je iz klenovničkog naselja Dubravec, zaselka Tiglin kod Jerovca, ratni je pripadnik 104. Brigade HV i 7. GBR Puma, a poginuo je 18.10.2000. u prometnoj nesreći na službenom zadatku.

Josip Krtanjek rodom je iz Jerovca, ratni je pripadnik 7. Gardijske brigade Puma, a iznenada je preminuo 24. lipnja 2017. godine.

Organizatori memorijala su kolege Soline i Krtanjeka iz 7. Gardijske brigade Puma i Mjesni odbor Jerovec, a suorganizator Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec.

Foto: Tihomir Buden

Tags

Povezani Članci

Close