Našim krajemObrazovanjeVijesti

PRIGOREC U Područnoj školi obilježen Dan kruha i Dan jabuka – djeca pripremila program

U kratkom programu kojeg su pripremili učenici 1. i 3. razreda sa svojom učiteljicom, prisjetili su se svega što je potrebno za kruh naš svagdašnji - od zemlje, vode, sunca, mlina do čovjekova rada i Božjeg blagoslova

U Područnoj školi u Prigorcu prigodnom je svečanošću obilježen Dan kruha, kojeg su svojim dolaskom uveličali roditelji, ravnatelj škole Damir Jagić i ivanečki župnik, vlč. Zoran Gložinić.

Foto: OŠ Ivanec

U kratkom programu kojeg su pripremili učenici 1. i 3. razreda sa svojom učiteljicom, prisjetili su se svega što je potrebno za kruh naš svagdašnji – od zemlje, vode, sunca, mlina do čovjekova rada i Božjeg blagoslova.

Foto: OŠ Ivanec

Potom se učenicima i nazočnima s nekoliko prigodnih riječi obratio vlč. Gložinić, pohvalivši učenike za trud koji su uložili u pripremljeni program, potaknuvši ih na zahvalnost Bogu, roditeljima i učiteljima za sve ono što svakodnevno od njih primaju, te blagoslovio kruh i ostale poslastice koje su se našle za zajedničkim stolom.

Osim krušnih proizvoda, pridružena je i proslava Dana jabuka te su svi učenici mogli uživati i u ukusnom kompotu od jabuka kojeg je pripremila školska kuharica.

„Kruh je uistinu dobar, pa budimo i mi dobri kao kruh jedni prema drugima“, poruka je koju su upoutili ‘prvašići’.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close