InfoZanimljivosti

PRIJETI IM KAZNA OD 16.000,00 KUNA Znali da su zaraženi koronom: Umirovljenički par koristio toalet na benzinskoj postaji i potom napravio nešto nevjerojatno

nakon toga su zaposlenicima rekli da su oboje zaraženi koronavirusom te da ne bi bilo loše dezinficirati ključ od toaleta kojeg je muškarac koristio

Umirovljenički par osumnjičen je za kazneno djelo protiv zdravlja ljudi., prenosi portal Mirovina.hr

Svratili su do benzinske postaje, muškarac je koristio toalet, a tek nakon toga su zaposlenicima rekli da su oboje zaraženi koronavirusom te da ne bi bilo loše dezinficirati ključ od toaleta kojeg je muškarac koristio.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad umirovljeničkim parom osumnjičenim za kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, a protiv njih je podignuta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Muškarac (72) i žena (70) su pod sumnjom počinjenja kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” jer se nisu pridržavali uputa za sprečavanje širenja zarazne bolesti kao niti mjera zaštite koje su im naložene.

Sve se dogodilo prekjučer (24. ožujka) oko 18:50 sati. Par je znao da im je potvrđena zaraza koronavirusom, nisu nosili zaštitnu opremu, a svejedno su automobilom došli na benzinsku postaju na području Zagreba.

Umirovljenik je tada od zaposlenika tražio ključ od toaleta, a zatim je otišao na toalet koji se nalazi s vanjske strane. Tek kada se vratio u benzinsku postaju vratiti ključ, ušla je 70-godišnjakinja i zaposleniku rekla da su njih oboje zaraženi koronavirusom i da bi trebalo dezinficirati ključ.

Događaju su svjedočili i policijski službenici koji su sa sigurne udaljenosti umirovljenike upozorili da se vrate u automobil. Provjerili su podatke s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su umirovljenici doista zaraženi virusom, te da su oni to sami znali.

Uz policijsku pratnju su dopraćeni u nadležnu bolnicu gdje su ih dočekali zdravstveni djelatnici koji su ih preuzeli na hospitalizaciju.

Benzinska postaja je odmah zatvorena, a sukladno epidemiološkim pravilima provedena je dezinfekcija prostora.

Prema dosadašnjoj praksi, po ozdravljenju bi ih trebala dočekati minimalna kazna od 16.000 kuna (8.000 kuna po osobi).

Tags

Povezani Članci

Close