GospodarstvoInfoIzdvojeno

Pripreme za novu kanalizaciju u Kumičićevoj ulici u Ivancu – brijestovi uklonjeni (i) zbog invazivnih korijena, breze zbog alergija

Ivanec – Kako je i bilo najavljeno, u Kumičićevoj ulici u Ivancu počela je gradnja nove kanalizacijske mreže čime bi trebao biti riješen višegodišnji problem poplavljivanja privatnih objekata u toj ulici, praktički kod svake malo jače kiše.

No prije nego što krenu radovi na samoj kanalizaciji bilo je potrebno ukloniti stare brijestove jer trasa drvoreda je ista kao i nova oborinska kanalizacija, a isto tako, riječ je o invazivnoj vrsti čije korijenje oštećuje podzemne instalacije kanalizacije, plinovoda i vodovoda te „diže“ nogostup i ograde građana.

Opasnost od plavljenja zgrada pokušat će se spriječiti izgradnjom dodatnog cjevovoda duljine 222 metara, promjera cijevi 50 centimetara.

Investicija je vrijedna 290.000 kuna, Ivkom vode je financiraju iz razvojnih sredstava,  radove izvodi tvrtka HIS iz Višnjice, a trebali bi završiti do 15. prosinca.

U sklopu velikih radova u Kumičićevoj prošlih su dana posječene i breze pokraj tržnice i to slijedom učestalih zahtjeva građana koji su se žalili zbog alergija, sječu je naručio Grad Ivanec, a obavili su je članovi DVD-a Ivanec.

Povezani Članci

Close