InfoObrazovanje

PRIZNANJE Fakultet organizacije i informatike koordinator europskog projekta na Maldivima

AMED projekt omogućit će podršku modernizaciji, pristupu i internacionalizaciji visokog obrazovanja na Maldivima kroz promicanje vještina i kompetencija nastavnika, koristeći pritom nove obrazovne alate u e-učenju

Varaždin – Fakultetu organizacije i informatike (FOI) odobrena je krajem 2018. godine, koordinacija projekta „AMED – Advancing Higher Educationin MaldivesThrough E-learning Development“ (Unapređenje visokog obrazovanja na Maldivima kroz razvoj e-učenja), u potpunosti financiranog sredstvima Erasmus+ programa Europske komisije u iznosu od 720.592,00 eura, s ciljem jačanja kapaciteta u visokom obrazovanju.

AMED projekt omogućit će podršku modernizaciji, pristupu i internacionalizaciji visokog obrazovanja na Maldivima kroz promicanje vještina i kompetencija nastavnika, koristeći pritom nove obrazovne alate u e-učenju.

Projektni tim s Fakulteta organizacije i informatike, na čelu s projektnim koordinatorom izv. prof. dr. sc. Igorom Balabanom, aktivnosti će provoditi s projektnim partnerima – Nacionalnim sveučilištem na Maldivima(MNU-TheMaldives National University), Otvorenim sveučilištem Katalonije(UOC- UniversitatOberta de Catalunya) iHrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET).

Projektni tim Fakulteta organizacije i informatike čine stručnjaci u polju e-učenja s dugogodišnjim iskustvom njegove implementacije u sustave visokog obrazovanja.

„Radi se o izvrsnoj prilici za tri europske institucije, čiji će eksperti u raznim područjima prihvatiti izazov i stvoriti jedinstven i moderan model e-učenja, a koji ćemo potom implementirati u sistem visokog školstva na Maldivima“, ističe koordinator projekta izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

Projektne aktivnosti započele su u siječnju 2019. i trajat će do siječnja 2022. godine.

Važno je spomenuti i to da će dio projektnog tima FOI-ja i CARNET-a krajem ovog mjeseca na Maldivima sudjelovati na početnom sastanku projekta.

Info: FOI Varaždin

Tags

Povezani Članci

Close