InfoIzdvojenoNašim krajemObrazovanje

PRIZNANJE Završetak školske godine Područnoj školi Druškovec donio je zelenu zastavu Ekoškole

Osim što je proslavljen Dan škole, u školi je svečano podignuta zelena zastava, simbol statusa Ekoškole koji je škola stekla u ovoj školskoj godini

Druškovec – Posebno svečan dan bio je prošli petak u Područnoj školi Druškovec.

Osim što je proslavljen Dan škole, u školi je svečano podignuta zelena zastava, simbol statusa Ekoškole koji je škola stekla u ovoj školskoj godini.

Svečanost je započela podizanjem zelene zastave, uz prigodan kratki govor voditeljice područne škole i jedne od koordinatorica Ekoškole, Jasenke Vidić, nakon čega su članovi Eko-sekcije i polaznici izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo svečano donijeli i podigli zeleni barjak.

Zatim su se svi nazočni preselili u prekrasno uređeno predvorje škole i nazočili priredbi, u kojoj su opet prevladavale eko-teme, kroz dva igrokaza, recitacije prvašića i dvije pjesme četvrtaša. Poslije nastupa učenika, nazočnima se obratio ravnatelj škole.

On je u kratkom govoru posebno pohvalio i prigodnim nagradama (vrijednim knjigama) nagradio učenike koji su u ovoj školskoj godini postigli zapaženiji uspjeh na županijskim i državnim natjecanjima: mušku šahovsku ekipu za 2. mjesto na županijskom natjecanju, žensku šahovsku ekipu za 1. mjesto na županijskom i 3. mjesto na državnom natjecanju, učenicu Luciju Prekupec iz 7.d za 3. mjesto na županijskoj i sudjelovanje na državnoj vjeronaučnoj olimpijadi, a osmaša Marina Lazara za pobjedu i na županijskom i na državnom natjecanju iz njemačkog jezika!

Na kraju je voditeljica područne škole zahvalila svima koji su doprinesli i pomogli da PŠ Druškovec u ovoj školskoj godini odradi zahtjevnu proceduru prijave, ispuni sve uvjete i postane Ekoškola 19. generacije.

To su u prvom redu učenici koji su mnogo naučili, proveli u praksi i usvojili zdrave i korisne životne navike, zatim učitelji koji su svojim radom i uključivanjem realizirali brojne zacrtane projekte, roditelji, mještani, članovi lokalne zajednice koji su se uključili u rad Eko-odbora škole, poduzeća iz okolice koja su sponzorstvima i donacijama postala kumovi ekoškole i omogućila realizaciju planova i eko-akcija, mediji koji su pratili  i podržali rad škole, te na kraju ravnatelj i pedagoginja, a posebno čelnici Općine Maruševec, načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša, koji su pružili svesrdnu pomoć i financijsku potporu Ekoškoli.

Nakon priredbe posjetitelji su još mogli sudjelovati u nagradnoj radionici-kvizu, koju su organizirali sami učenici, polaznici English Reading Cluba (Kluba čitača na enngleskom jeziku) te razgledati izložbu likovnih radova nadarenih učenica Janje Inkret i Marte Maloić-Surko iz 7.d razreda, Lee Martinčević, Lukrecije Hojsak, Lucije Martinčević-Smodek, Dore Martinčević i Ive Stolnik iz 4.d te Jelene Inkret iz 5.d razreda.

U istoj su prostoriji ponosno pobrojeni svi uspjesi učenika na ovogodišnjim natjecanjima, ali i izvanškolski uspjesi nadarenih sportaša (karataša, nogometaša i rukometaša), polaznika PŠ Druškovec.

Foto: PŠ Druškovec

Foto: PŠ Druškovec

Tags

Povezani Članci

Close