InfoIzdvojenoUdruge

Projekcija filma “Ovčara – neispričana priča” u ponedjeljak, 7. studenog u Županijskoj palači u Varaždinu

Varaždin – Nacionalni sindikat policije Republike Hrvatske i Udruga SJP Roda organiziraju u ponedjeljak, 7. studenog s početkom u 17 sati u velikoj dvorani Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu prikazivanje filma “Ovčara – neispričana priča”.

“Ovčara – neispričana priča” je dugometražni animirano-dokumentarni film mladog vinkovačkog glumca i redatelja Vladimira Andrića nastao u produkciji Nacionalnog sindikata policije RH i Suhorski d.o.o.

Scenaristi filma su Nikola Kajkić i Vladimir Andrić,  crteže, animacije i montažu je radio mladi akademski slikar Mato Granić iz Vinkovaca, dok je za glazbu bio zadužen Milorad Zelov iz Rijeke.

Dokumentaristička građa, podaci o zločinima, žrtvama i počiniteljima prikupljani su godinama te se u filmu po prvi put spominju neka lica. Film u potpunosti razobličava ulogu koju je JNA odigrala u pokolju na Ovčari i iako potresnu, ovaj dokumentarac i njegovi autori donosi objektivnu i detaljno ispričanu tužnu priču o Ovčari.

Svojim svjedočanstvima sudjeluju preživjeli svjedoci tog vremena Vilim Karlović, Hajdar Dodaj, Dragutin Berhofer i doktorica Mirjana Semernić Rutko, a glumci Goran Grgić, Anja Šovagović-Despot, Hrvoje Klobučar, Dražen Kühn i Perica Martinović su čitali tekstove i ‘posudili’ svoje glasove licima u filmu.

Povezani Članci

Close