IzdvojenoObrazovanjeVijesti

PROJEKT GRAĐANIN „Mali građani“ iz Ivanca predstavili projekt „Školski vremeplov“ na Smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja u Čakovcu – premijerno predstavljena i himna škole

Projektom su osvijestili važnost i značenje kontinuiranog djelovanja škole za svaku zajednicu uz predstavljanje niza aktivnosti kojima se nastojala obilježiti 180. obljetnica škole u Ivancu, 140. obljetnica škole u Kuljevčici te 90. obljetnica škole u Prigorcu

Srednja škola Čakovec bila je domaćin 6. Međužupanijske i 8. županijske smotre projekata za osnovne i srednje škole Varaždinske i Međimurske županije iz Građanskog odgoja i obrazovanja naziva „Projekt građanin“.

Ove su godine učenici predstavili 21 projektnu temu koju su sa svojim mentorima sustavno istraživali u sklopu redovne nastave i izvannastavnih aktivnosti, od čega 8 projekata u kategoriji razredne nastave, 9 projekata u kategoriji predmetne nastave, 4 projekta srednjih škola.

Smotri su nazočili predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje, viši savjetnici za nacionalne programe Nevenka Lončarić-Jelačić i Tomislav Ogrinšak te viša savjetnica za stručne suradnike Senka Soldat, a već tradicionalno otvorio ju je međimurski župan Matija Posavec.

Svoje spoznaje i vještine o aktivnom građanstvu u zajednici i ove su godine pokazali „Mali građani“ ivanečke osnovne škole.

Dan Lepoglavec, Nika Krtanjek, Marija Dugi te Sara Kelemen uspješno su predstavili projekt „Školski vremeplov“ koji su pod mentorstvom Suzane Jagić provodili u školskoj godini 2018./19.

Projektom su osvijestili važnost i značenje kontinuiranog djelovanja škole za svaku zajednicu uz predstavljanje niza aktivnosti kojima se nastojala obilježiti 180. obljetnica škole u Ivancu, 140. obljetnica škole u Kuljevčici te 90. obljetnica škole u Prigorcu.

U sklopu projekta, kao jedan od njegovih rezultata, nastala je i himna ivanečke škole – „Našoj školi“.

Himnu je na Smotri premijerno otpjevala Nika Krtanjek, članica „Malih građana“, što je uz odličnu prezentaciju i obranu projekta uz demonstraciju portfolija i dokumentacijske mape, oduševilo povjerenstvo koje je projekt ocijenilo visokim ocjenama.

Državna smotra „Projekt građanin“ održat će se 20. svibnja u Zagrebu.

Foto: OŠ Ivanec

Tags

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close