InfoUdruge

PROMICANJE ZDRAVLJA Lucija Mađar predsjednica novosnovanoa Dijabetičkog društva Lepoglava

Društvo je osnovano s ciljem promicanja zdravlja, razvoja i kvalitete života te medicinske i socijalne zaštite oboljelih od šećerne bolesti

U Čitaonici gradske knjižnice lepoglavskog doma kulture održana je osnivačka skupština Dijabetičkog društva Lepoglava; nove udruge koja se svrstala među 51 udrugu na poručju RH koje okupljaju oboljele od dijabetesa.

Društvo je osnovano s ciljem promicanja zdravlja, razvoja i kvalitete života te medicinske i socijalne zaštite oboljelih od šećerne bolesti.
Osnovano je u nazočnosti 21 člana koji su za predsjednicu Društva izabrali Luciju Mađar, za dopredsjednika Društva izabran je Franjo Ribić, a za tajnicu Stela Posavec.
Izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Uz izabranu predsjednicu, dopredsjednika i tajnicu Društva, Upravni će odbor činiti Nikolina Bistrović, Bernarda Godinić, Ivan Vusić i Hrvoje Kovač.
U Nadzorni odbor izabrani su Štefanija Kuća, Ljubica Kišiček i Dražen Kovač.
Na osnivanju Društva nazočnima je čestitala predstavnica Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin i regionalna povjerenica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Antonija Brlek.
Uz poziv na suradnju i najavu pružanja potpore, Brlek je istaknula da je Dijabetičko društvo Lepoglava treća takva udruga na području Varaždinske županije u kojoj više od 18.000 građana boluje od dijabetesa.
Prema procjenama, na području Grada Lepoglave od dijabetesa boluje više od 600 građana.
Veliku podršku u liječenju i životu oboljelima od dijabetesa pružaju upravo ovakve udruge te je s Osnivačke skupštine upućen poziv svim zainteresiranima i oboljelima od dijabetesa da se pridruže radu novoosnovanog Dijabetičkog društva Lepoglava.
Nakon osnutka, Društvo je odradilo i prvu aktivnost. dr. Marija Kolačko održala je predavanje na temu “Dijabetes u današnjem vremenu”.

Foto: Dijabeticko društvo Lepoglava

Tags

Povezani Članci

Close